Ролан Гарос

2017 година, Първи кръг
1 2 3
Цветана Пиронкова България ПОБЕДИТЕЛ 6 6
Мона Бартел Германия 0 4
Времетраене [мин]: 72
Коментар на срещата

Начало на двубоя: 12:11 часа

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Мона Бартел):

1:0 Отлично начало на двубоя за Цвети Пиронкова, която започна с пробив. Бартел спечели първите две точки и поведе с 30:0, но след това българката записа серия от 4 последователни точки и взе гейма. Цвети се отличи с уинъри от форхенд и бекхенд в първия гейм.

2:0 Пиронкова затвърждава пробива с бърз гейм на 15. Единствената точка за Бартел дойде след двойна грешка на Цвети.

3:0 Втори пробив за Цвети! Около 10 минути продължи третият гейм на срещата, в който първоначално Бартел имаше преднина 40:15, а в последствие пропусна и още няколко геймбола. Пиронкова, на свой ред, имаше две точки за пробив и реализира втората, възползвайки се от двойна грешка на германката.

4:0 Цвети спечели безпроблемно подаването си. При 30:30 българката пласира два отлични начални удара, които не бяха върнати в корта от Бартел. 20 минути са изминали от началото на двубоя.

5:0 Серията на Пиронкова продължава. Цвети реализира трети пробив от началото на двубоя и след паузата ще сервира за успех в първия сет. Българката спечели гейма след печеливш удар от бекхенд.

6:0 Гейм и първи сет за Цветана Пиронкова! Сетът продължи едва 28 минути. Бартел стигна до първата си точка за пробив при 30:40, но последваха три поредни точки за Цвети и тя измъкна подаването си.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Мона Бартел):

0:1 Мона Бартел печели подаването си и записва първия си гейм на своя сметка. Любопитен факт - германката прекъсна серия от 18 последователно загубени гейма! Последният мач на Мона беше III кръг в Рим, където тя отстъпи с 6:3, 0:6, 0:6 пред Елина Свитолина.

0:2 Гейм за Мона Бартел. Германката първоначално поведе с 30:0, а в последствие стигна до точка за пробив, която реализира с печеливш удар. Германката, на свой ред, влиза в серия.

0:3 Бърз гейм за Бартел, която вече води с 3:0 на Пиронкова във втория сет. Какво развитие на двубоя само - 6:0, 0:3!

1:3 Браво на Пиронкова. Българката успя да прекъсне серията на Бартел и спечели подаването си, като по този начин съживи интригата в сета.

1:4 За съжаление Цвети нямаше никакви шансове в този гейм. Бартел взе подаването си на 0 и се доближи само на 2 гейма от успех в сета.

2:4 Много труден гейм за Цвети, който тя трябваше да обръща от 0:40. Българката се справи и остава в сета.

3:4 Страхотна Пиронкова! Българката поведе с 40:15 и получи две последователни точки за връщане на пробива. При първата се наложи Бартел, но при втората Цвети показа невероятна борбеност и дочака грешка на опонентката си. Пробивът е върнат! След паузата Цвети ще сервира за изравняване на резултата в сета.

4:4 Гейм на 15 на сметката на Пиронкова и резултатът във втория сет е изравнен.

5:4 Браво на Цвети!!! Нашето момиче направи още един пробив и след паузата ще сервира за успеха. Цвети поведе с 40:0, Бартел върна една точка, но не и повече. От 1:4 гейма, Цвети вече води с 5:4.

6:4 ГЕЙМ СЕТ И МАЧ - ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА! Българката записа първа победа в основна схема от началото на януари насам! Във втори кръг на Ролан Гарос Цвети ще срещне Елина Свитолина или Ярослава Шведова.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини